a magyar népművészet egyik ága, mely mindenkit megérint, aki szereti a népzenét, hagyományainkat. A néptánc kurzus során hallgatóink a magyar folklór táncaiból tanulhatnak. Minden szemeszterben más-más tájegység, illetve falu táncát dolgozzuk fel. A kiválasztott táncanyag függ a hallgatók számától, a nemek arányától, az esetleges táncos előképzettségtől. A kurzus célja az autentikus, néprajzi gyűjtéseken alapuló táncanyag elsajátítása a táncpróbák vidám, kötetlen hangulatát idéző órák keretében. Sok szeretettel várok minden táncos és táncolni vágyó hallgatót!
Információ: Riba Gábor, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Helyszín: BME Sportközpont (1111 Budapest, Bertalan Lajos u. 4-6.)

Kedves Táncosok! A következő tánc szintén mezőség, nem Palatka, hanem Ördöngősfüzes. amit tánc pedig ritka fogásolás! Jó munkát mindenkinek!
Video1
Video2


Kedves táncos hallgatók! Sajnos a személyes tanítás jelenleg nem kivitelezhető, de szeretnék nektek segítséget adni! Az alábbi linken találtok egy eredeti felvétel palatkai emberek táncáról! Nézegessétek!
Vigyázzatok magatokra és egymásra!

Facebook oldal