Hírek

 

Idén Győr adott otthon május utolsó hétvégéjén az Atlétika MEFOB-nak, amelyen 21 egyetem hallgatói versenyeztek az országos bajnoki címért.

A legtöbb indulót nevező intézmény a TE (20 fő) volt, az ELTE (17 fő) és DE (11) által követve. A BME és a PTE 10 főt, az NKE 9-et, BCE, SZE, SZTE pedig 5-5 főt nevezett. 

Pontszerző táblázat az intézmények között:

TE - 84 pont

ELTE - 79 pont

BME - 46 pont

A legjobb BME-s eredmények:

Név  Versenyszám Eredmény
Bottlik Judit 200 m női síkfutás 2.
Tóth Rebeka 400 m női gátfutás 1.
Bánhidi Eszter 10 km gyaloglás 1.
Kocsis Kata 800 m női síkfutás 3.
Renner Luca női magasugrás 1.
Czipó Marcell 200 m férfi síkfutás 2. 
Burger Donát 10 km gyaloglás 3.

 

A teljes lista megtekinthető a MEFS oldalán.

Gratulálunk a helyzetteknek és a résztvevőknek! Hajrá BME!

Idén (is) irány a HOLD! Május 15-től bringázz bárhol a világon, tegyünk meg együtt minimum 384.400 kilométert! Egészség, közösség, környezetvédelem!

A „MOON BIKE” címmel futó kihívás lényege, hogy együtt, közösen biciklivel jussunk el a Holdra, azaz bárhol a világon tegyünk meg összesen 384 400 km-t.
2020-ban ezt 2 hónap alatt sikerült teljesíteni, a kihívás 80 napja alatt pedig összesen 937 531,72km-t tettek meg a résztvevők
A csapat 2021-ben ezeket a rekordokat szeretné felülmúlni.

Bármilyen módon részt vehetsz, elég hozzá egy "sima" kerékpár, akár szobabiciklivel is tekerhetsz! ;) 

További részleteket találsz a PTE Moonbike Facebook-oldalán és a hivatalos weboldalon.

Kedves Hallgatók!

Kérjük, hogy a testnevelés tantárgy keretein belüli teljesítéseket legkésőbb 2021. május 14-én 17:00 óráig küldjék el az oktatóknak.

A pótlási hét időszaka: 2021. május 17-21.

Pótolni legfeljebb két alkalmat lehet, két különböző napon.

Azok a hallgatók pótolhatnak, akik 2021. május 14. 17:00 óráig 8 illetve 9 alkalmat abszolváltak, és levelüket el is küldték oktatóiknak.
Hiány esetén elsőként "Megtagadva" bejegyzés kerül a Neptunba, amit a kellő számú, időben elvégzett pótlás után módosítunk.

Kedves Hallgatók!
 
A testnevelési tantárgy tavaszi félévének (2020/21/2) aláírása megszerzése érdekében, aki még egyetlen alkalommal sem küldött teljesített képernyőfotót, kérjük minél hamarabb kezdje el a sportolási aktivitást, mivel legfeljebb heti 1 alkalom kerül elfogadásra!
Kellemes időtöltést, jó sportolást kívánunk!
Üdvözlettel: Testnevelési Központ
 

Tisztelt Hallgatók!
 
A 2020/21-es tanév második félévében a járványhelyzet miatt a testnevelési kurzusok követelményei megváltoznak!
 
 
 
A. Szinkron órák: költséghozzájárulás 6000,-Ft/ szemeszter 
 
Neptun kurzusok és oktatók:
  • Gerinctréning: 3, 15, 21 Hellner Szelina
  • Jóga: 1, 7, 13, 19, 25 Székesvári Melinda
  • Funkcionális edzés: 9 Halla Ildikó
 
B. Aszinkron órák: költségtérítés-mentes
 
Futás, gyalogtúra, kerékpározás teljesítése, bárhol az egész ország területén.
Követelménye: a félév folyamán futás 50 km vagy gyalogtúra 100 km vagy kerékpártúra 200 km.
Teljesítés módja:
Egyénileg - telefonos GPS-es teljesítéssel
1 alkalom távja: futással 5 km, gyalogtúrával 10 km vagy kerékpárral 20 km
A félév során: futás 50 km – bontásban 10 x 5 km, gyalogtúra 100 km - bontásban 10 x 10 km, vagy kerékpártúra 200 km - bontásban 10 x 20 km. –
A teljesítés kötelező ütemezése: heti 1 alkalom!
 
Igazolási mód: a Neptun-ban megadott oktató e-mail címére a képernyőfotók és eredmények azonnali elküldésével, valamint visszaigazolásával elismert a teljesítés.
Javasoljuk az ingyenes Természetjáró applikáció használatát!
 
Az itt megadott sportolási lehetőségeket a Neptunban kell felvenni. A teljes-, ill. orvosi felmentés is leadható online a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
A nyomtatványok elérhetők: https://testneveles.bme.hu/oktatas/nyomtatvanyok 
A részleges felmentés a pandémiára való tekintettel jelenleg nem teljesíthető.

Megjelent a 30. UniSport, amit itt olvashatsz el: klikk ide!

⚡️ "Soha nem az eredményesség vezérelt, hanem az, hogy élvezzem amit csinálok" - interjú Bence Balázs lovastornásszal, a Szent István Egyetem - SZIE egykori hallgatójával 🐴🤸‍♂️
⚡️ Az egyik legnépszerűbb szabadidősport tevékenység hazánkban a sporthorgászat. Íme minden amit tudnod kell, mielőtt kipróbálnád! 🐟🚣🏼
⚡️ "Szeretnénk elérni, hogy minél több hallgató sportoljon és ebben örömét is lelje." - Vladár Csabával, a Budapesti Corvinus EgyetemSportközpontjának vezetőjével beszélgettünk 🎤🤗
⚡️ 10 edzésforma, amik garantáltan falják a kalóriákat! 💪🔥
⚡️ Télen is figyelj oda a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására, hiszen a dehitratációnak ebben az időszakban is lehetnek veszélyei! ❄️🧃
 

A 2021 nyarára halasztott felnőtt férfi Európa-bajnokság mellett az U21-es kontinenstorna, amelyet szintén hazánkban rendeznek, remek lehetőséget kínál az érdeklődőknek, hogy bepillantást nyerjenek egy európai szintű sportesemény szervezésébe. 

280 önkéntes segíti majd a magyar és szlovén közös rendezésű Európa-bajnokság lebonyolítását. A jelentkezés az év végéig tart és az érdeklődők számtalan izgalmas feladatkör közül választhatnak.

Jelentkezz a csapatba, ha
– 2021. március 1-ig már betöltöd a 18. életévedet,
– legalább minimális társalgási szinten beszélsz angolul,
– az általad kiválasztott városban, legalább mérkőzésnapokon szerepet tudsz vállalni
és részt tudsz venni az eseményt megelőző képzésen.

További részletek és regisztráció az MLSZ U21 Önkéntes program és az UEFA jelentkezési oldalán.

Kedves Hallgatók!

Összeállítottunk egy gyakorlati-videós tananyagot a távoktatás idejére, amivel a motiváltságukat, elszántságukat kívánjuk erősíteni, hogy ezekben a nehéz időben se maradjanak segítség nélkül kedvenc mozgásformájuk gyakorlása közben.

Új videóink:

Tenisz - home workout - Kincses Gábor - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Kosárlabda 1 - Gorácz Árpád - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kosárlabda 2

Kosárlabda 3 - HIIT edzéssel egybekötve!

Társastánc - karmunka - Tóth Balázs - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Salsa ladies style - számolásra

Salsa ladies style (zenére)

Erőfejlesztés - Riba Gábor - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

------------------------

Krav Maga - Tóth Ervin - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Otthoni edzés - erőfejlesztés: Riba Gábor - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Atlétika - futás edzésterv

Aerobic - Fülöp Gréta - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Tenisz 1 - Kincses Gábor Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Tenisz 2

Fallabda / squash 1 - Nagy Tamás Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fallabda / squash 2

Asztalitenisz - Nagy Tamás Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jóga: Székesvári Melinda - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Funkcionális edzés: Halla Ildikó - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Gerinctréning: Hellner Szelina - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Néptánc 1 - Riba Gábor - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Néptánc 2

Box / ökölvívás 1. Dobos Ádám - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Box / ökölvívás 2. 

Box / ökölvívás 3. - új!

Salsa (számolásra) - Tóth Balázs - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Salsa (zenére)

Tollaslabda - Gorácz Árpád - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tanár úr üzenete a tollaslabda tárgyhoz:

Mint minden sportban, a tollaslabdában is elengedhetetlen a megfelelő bemelegítés.

A következő videóban a tollaslabdában igen fontos lábmunka gyakorlatait, fejlesztését láthatjátok.

Ezen gyakorlatok közül válasszatok ki Nektek tetszőket és azokat otthon is tudjátok gyakorolni.

Jó mozgást, vigyázzatok magatokra és egymásra.

Üdvözlettel, Gorácz Árpád