Hírek

Tisztelt Kolléga,

Engedje meg, hogy pár mondatban ismertessük az Európai Egyetemi Játékokat, kiemelt figyelmet fordítva az esemény önkéntesprogramjára.

Az Európai Egyetemi Játékok (EUG) Európa egyik legnagyobb sporteseménye, a résztvevők létszámát tekintve a világ 3. legnagyobb multisport eseménye. A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) Debrecen és Miskolc városával, a Debreceni Egyetemmel, valamint a Miskolci Egyetemmel közösen 17 sportágban rendezi meg a 2024-es Debrecen – Miskolc Egyetemi Játékokat, melyre várhatóan 40 ország, 450 egyeteméről, több mint 4500 résztvevő érkezik.

A szervezők közel 1200 önkéntes jelentkezését várják, akik segítik a rendezvény sikeres lebonyolítását, hiszen önkéntesek nélkül nincs jó rendezvény. Az önkéntesek remek hangulatú, jól működő, egymást segítő közösséget alakítanak ki, amely javítja az emberi kapcsolatokat, hidakat képez generációk között. Olyan élményekkel gazdagodhatnak 2024 júliusában, mely a sport csodálatos világán kívül nemigen adatik meg. Nemzetközi környezetben, felelősségteljes munkavégzés közben gyakorolhatják az angol vagy egyéb nyelvtudásukat, részesei lehetnek egy multisport rendezvény szervezésének.

Önkéntesprogramunkat szeretnénk az egyetem sportolóinak és szurkolóinak körében népszerűsíteni. Amennyiben nyitottak az együttműködésre, kérjük, továbbítsák a lehetőséget az egyetemi polgárok számára. Igény esetén szívesen tartunk tájékoztató előadást is, illetve karriernapokon, kari nyílt napokon is részt veszünk saját standdal. A kitelepülés során a résztvevők pontos tájékoztatást kapnak a jelentkezés menetéről, a pozíciókról, lehetőségekről, előnyökről. Élménybeszámolókat hallhatnak korábbi, sokat tapasztalt önkéntesektől. Megismerhetik és kipróbálhatják az EUG sportágait, kvízeken, sportos vetélkedőkön vehetnek részt. Célunk, hogy az egyetemi sportélet minden szereplőjét bevonjuk az eseménybe, ezzel is népszerűsítve a megjelenő sportágakat, miközben a közösséget is erősítjük. Az Európai Egyetemi Játékokról, az önkéntesprogramról, illetve a jelentkezés menetéről a következő link segítségével még többet olvashat: https://eug2024.eu/volunteers/

Önök is kiemelkedő szerepet játszanak az egyetemi sportéletben, így elengedhetetlennek tartjuk a szoros együttműködést. Bízunk benne, hogy felkeltettük érdeklődésüket és Önök által még népszerűbbé válhat az esemény önkéntesprogramja. Amennyiben szeretnék, hogy az együttműködés kitelepülés formájában valósuljon meg, kérjük az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre küldött kapcsolatfelvevő emailben egyeztessünk a lehetséges időpontokról.

Budapest, 2024. február

 

Köszönettel és Üdvözlettel:

Az EUG Önkéntes Program csapata

Erről nem maradhatsz le!!!

Már elérhető a BEFS Universitas 2023/2024 II. féléves versenynaptár. Info: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

#befs #universitas #egyetemisport

Meghirdetésre került az „Élen a tanulásban, élen a sportban” díjhoz kapcsolódó pályázat, melyben  azok a fővárosi köznevelési/szakképző  és felsőoktatási intézményekben tanuló, ép és fogyatékkal élő diákok valamint hallgatók vehetnek részt, továbbá kerülhetnek díjazásra, akik kimagasló tanulmányi eredményeik mellett magas szintű sporttevékenységet folytatnak és elismerésre méltó eredményekkel rendelkeznek.

 

A pályázat beadási határideje: 2023. október 31.

Részletek itt

1.
Versenyrendezője:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Testnevelési Központja Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség

2.
Időpont, helyszín:
2023.11.25, szombat 10:00-15:30-ig

Gödöllő Városi és Térségi Uszoda (Gödöllő, Ady Endre sétány. 9, 2100)
Bemelegítés és technikai értekezlet 10:00-10:30-ig


3.
Nevezés:
2022. november 23. 12:00-ig az alábbi linken: https://mefob.hu/
HELYSZÍNI NEVEZÉS NINCS!!!

4.
Verseny résztvevői:


A MEFS versenykiírása szerint.

 

A teljes versenykiírás megtekinthető itt.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - BME kiemelt célja, hogy támogassa a hallgató sportolók számára a kettős életpályamodellt! 🎓 Már lehet jelentkezni a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramba a 2023/2024. tanév I. félévére.
Követelmények:
👉🏻 magyarországi felsőoktatási intézményben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló hallgatók,
👉🏻 tanulmányi idejük alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szerezzenek.
🗓️ Jelentkezési határidő:
‼️ 2023.10.18.

A 2023/24-s tanévtől kezdődően új tárgy kerül bevezetésre:

A tárgy kódja: BMEGT701017
Tárgy név: Testnevelés plusz

Az eddig érvényben lévő Testnevelés E,F,G,H kivezetésre kerültek, megszűntek.
A Testnevelés plusz tárgy a hallgatók által korlátlan számban felvehető és az összes itt meghirdetett testnevelés kurzus költség hozzájárulásos.