Hírek

:

1. A verseny célja: lehetőség biztosítása Magyarország 2018-2019. tanévi egyetemi és főiskolai erőemelő bajnoka cím elnyerésére.

Bővebben...

:

Tisztelt Hallgató!

A BME Sportközpont II. sz terme elkészült.
2018. szeptember 17-től (hétfő) a kosárlabda órák az eredetileg meghirdetett helyen, a Sportközpontban kerülnek megtartásra!!

Testnevelési Központ

:

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS), az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (IDUS: International Day of University Sports) alkalmából szeptember 20-án szervezi meg a Budapesti Egyetemi Sportfesztivált, melyre Önkéntesek jelentkezését várják. A szervezők egész napos sportaktivitásokkal, maratoni aerobikkal és foodtruck show-val készülnek a kilátogatók fogadására.

Bővebben...

:

Tisztelt Hallgató!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. szeptember 3-án – hétfőn – az úszás órák ELMARADNAK! Testnevelés órájuk időpontjában a BME Sportközpontban biztosítunk lehetőséget Önöknek a mozgásra.

Testnevelési Központ

:

Tisztelt Hallgató!

A Sportközpont pályájának felújítása miatt szeptember hónapban a kosárlabda órák a Kármán kollégium tornatermében lesznek megtartva.

Gyülekező a Kármán kollégium portájánál.

BELÉPÉS CSAK SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY FELMUTATÁSÁVAL ENGEDÉLYEZETT, KÉREM MINDEN ALKALOMMAL HOZZA MAGÁVAL!

Megértését köszönjük:     Testnevelési Központ

:

Tisztelt Rektor Úr, Igazgató Úr és Elnök Úr, Tisztelt Dékán és Dékán helyettes Urak, Dékán helyettes Asszony; kedves Diáktársaim!

Idén engem ért a megtiszteltetés, hogy a díjazottak nevében köszönetet mondhassak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetésének, a Testnevelési Központ és az Egyetemi Hallgatói Képviselet munkatársainak kitartó munkájáért és támogatásáért ami nélkül ez az ösztöndíj program nem jöhetett volna létre.

Sportolóként külön örömöt jelent számomra, hogy olyan egyetemre járhatok, amely az új ismeretek és szakmai tudás elsajátítása mellett a testmozgásra is nagy hangsúlyt fektet.  A jól felszerelt Testnevelési Központ lehetőséget nyújt számtalan új sportág kipróbálására, így mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban illőt.  Változatos programokat biztosít karnyújtásnyira az egyébként is látogatott óráktól, így ösztönöve a diákokat a rendszeres edzésre.

Nekünk, akiknek a sport már többet jelent hobbinál, egy állandó küzdelem hogy zh-inkat, laborjainkat összehangoljuk edzéseinkkel, versenyeinkkel. Sokszor szinte lehetetlennek tűnik az a vállalkozás, hogy úgy osszuk be az időnket, hogy mind a sportban, mind a tanulásban a maximumot nyújtsuk. Ilyenkor minden erőnkre és kitartásunkra szükségünk van, de a félév és a versenyidőszak végén elégedetten tekinthetünk vissza az elmúlt hónapokra. Nagy segítséget jelent, hogy az egyetem elismeri a teljesítményünket és erőfeszítéseinket valamint támogatja a versenyeken való részvételünket. A minden évben ősszel átadott „Sportösztöndíj” és a tavaszi „Jó tanuló, jó sportoló” ösztöndíj, jelentős anyagi támogatást és motivációt nyújt egész évben.

Zárásként egy idézet Szent-Györgyi Alberttől:
„A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.”

Köszönöm a megtisztelő figyelmüket!