Hírek

Az ARAK tájfutó szakosztálya rendezte az idei Egyetemi és Főiskolás OB-t Székesfehérvár helyszínnel. / A Műegyetem idén is remek eredménnyel zárt! /

Az első napi sprint váltóversenyre a város keleti részén található Palotaváros nevű lakótelepen került sor. A horgásztó partján levő réteken és a szalagházak között kanyargó pályák elsősorban a futótudást tették próbára.

A nők között fordulatosan alakult a verseny, de végül a Műegyetem váltója (Kadocsa Rebeka, Mantuano Eszter, Weiler Virág) fölényesen, hat és fél perccel győzött. A hullámvasutazó ELTE lett a második (Vincze Rebeka, Faggyas Eszter, Egei Petra) és a végén előretörő Semmelweis Egyetem a harmadik (Szabó Luca, Horváth Hanga, Goldmann Júlia).

A férfiaknál végig a Műegyetem csapatai álltak az első három pozícióban. A végén két percen belül érkezett meg az első három helyezett, a bajnoki címet (a civilben tisztán Tipos) Hajdu Erik, Tóth Adrián, Dalos Máté összetételű váltó szerezte meg a Sulyok Ábel, Bugár Gergely, Miavecz Balázs és a Pintér Ábel, Kovács Bertalan, Porgányi Márk felállású alakulatok előtt.

Vasárnap a Fehérvárcsurgó melletti Gaja-szurdokba költözött át a mezőny, ahol egy meredek, sziklás oldalakkal tarkított, nagyrészt jól futható terepen sokpontos pályákon dőltek el a bajnoki címek. Ahogy várható volt, a kemény terep miatt eléggé széthúzódott a mezőny, viszonylag nagy különbségek alakultak ki még a dobogósok között.

A nőknél a sérült karjával óvatosan közlekedő Weiler Virág (BME) még így is ötperces különbséggel előzte Goldmann Júliát (Semmelweis Egyetem) és további hárommal Viniczai Csengét (Óbudai Egyetem).

A férfiak között Tugyi Levente (Miskolci Egyetem) is hasonlóan magabiztosan lett első: hét perccel követte Fehérvári Dániel (Testnevelési Egyetem) és kilenccel Miavecz Balázs (BME).

Az egyetemek közötti csapatversenyt a Műegyetem nyerte, ahogy az már évek óta megszokott.

Forrás: mtfsz.hu

 
Tájékozódási Futó MEFOB eredmények
 
2017. április 1 (szombat), váltó verseny
Női mezőny:
1. BME                49:35
Kadocsa Rebeka
Mantuano Eszter
Weiler Virág
 
4. BME                58:51
Dénes Orsolya
Goldmann Dóra
Oláh Renáta
 
Férfi mezőny:
1. BME                54:38
Hajdu Erik
Tóth Adrián
Dalos Máté
 
2. BME                56:11
Sulyok Ábel
Bugár Gergely
Miavecz Balázs
 
3. BME                56:26
Pintér Ábel
Kovács Bertalan
Porgányi Márk
 
5. BME                64:38
Lengyel Ádám
Iski Gergő
Burian Lóránt
 
2017. április 2. (vasárnap), egyéni normáltávú verseny
Női mezőny:
1. Weiler Virág           65:22
6. Mantuano Eszter    86:06
9. Dénes Orsolya       91:07
 
Férfi mezőny:
3. Miavecz Balázs      73:39
4. Tóth Adrián             79:19
5. Bugár Gergely         80:47
6. Kovács Bertalan      81:45
8. Porgányi Márk         86:42
10. Hajdu Erik             93:52
 
VIDEÓ
 

KÉPGALÉRIA