Hírek

Folytatjuk beszámolónkat a Törökországban, Isztambulban rendezett Egyetemi Evezős Európa Bajnokságról.
 
A csapat tapasztalatairól továbbra is Hopp Márton számol be.
Megérkezésünk harmadnapján jött el az első versenynap. Reggel egy teljesen nyugodt víz fogadott minket, szép reményekkel álltunk oda a versenyhez.
Igen ám, de 2 órával az érkezés után 30+ km/h szél kerekedett, ami miatt végül az aznapi verseny elmaradt. Így most kicsit más részét vettük be a városnak.
 
A futamokat áttették a negyedik napra reggel 7-es indulással, és időfutamos rendszerrel mentek le a versenyek. A legjobb 6 idő jutott tovább a döntőbe.
Könnyűsúlyú kétpár evezősben Krisztián és Máté a 2. legjobb időt produkálva bejutottak a döntőbe, a teljes csapat által alkotott negypár úgyszintén 2. legjobb idővel jutott döntőbe.
Sajnálatos módon a körülmények és a nem túl összeszedett szervezés úgy hozta, hogy a Tamás és jómagam által alkotott kormányos nélküli kettes nem ért fel az időfutamra, ezért kizártak minket, és a kérvényünket is elutasították arra, hogy az időfutamot a versenyek után teljesitsük. Így ebben a versenyszámban a verseny sajnos véget ért.
Ezután elballagtunk a bazárba megcsodálni ezt a méltán híres óriási piacot, és a katakombákat, meg bementünk a hayasofiaba is.
 
További sikereket srácok!