Hírek

Az EUHL, az Európai Egyetemi Hoki Liga, amelyet 2013-ban alapítottak, irányítója az EUHA (European University Hockey Association). Négy divízióra osztották, keleti, nyugati, északi és déli. Az EUHA fő célja, az ifjúság orientált sporttevékenységek fejlesztése, valamint a jégkorong és egyéb sportok előmozdítása a főiskolai és az egyetemi nappali tagozatos hallgatók között. Segíti megtalálni az egyensúlyt a tanulás és a professzionális jégkorongozás között.

További küldetésük, hogy több játéklehetőséget biztosítsanak a fiatal játékosoknak, természetesen a tanulmányaikat figyelembe véve.

A KMH csapata az idei szezonban csatlakozott a ligához. A bajnokságban cseh, magyar, lengyel és szlovák csapatok mérkőztek meg egymással.

Csapatunk kiváló teljesítménnyel menetelt az alapszakaszban, csupán egy hellyel maradtak le a rájátszásról. Így összesítésben a kilencedik helyet sikerült megszerezniük.

Hajek Márk, az egyetemi csapat kiváló kapusa nyilatkozott a szezonban megszerzett élményekről:

˝Az egyetemi ligában rajtunk kívül még több nemzet csapata vett részt. Minden együttes nagyon magas színvonalon játszik, amely rendkívül előnyös a bajnokság szempontjából. A csapatok gyorsak, keményen ütköznek és fiatalos jégkorongot képviselnek. Legtöbb mérkőzésünk izgalmas, oda-vissza játékot mutatott. A szezonban olyan csapatunk volt, hogy bárkivel képesek voltunk felvenni a versenyt a bajnokságban, de sajnos a rájátszásba nem sikerült bekerülnünk. Ezt bizonyítja, hogy a későbbi döntős csapatot legyőztük. Nehéz küzdelmekben sikerült méltóképp teljesítenünk. Minden mérkőzés után úgy jöttünk le a jégről, hogy mindent kiadtunk magunkból. ˝