Hírek

A Pécsi Tudományegyetem által szervezett „MOON BIKE” kihívás lényege, hogy 80 nap alatt közösen biciklivel jussunk el a Holdra, azaz tegyünk meg 384 400 km-t.

A Pécsi Tudományegyetem június végétől, egészséges életmódra ösztönző, nemzetközi kihívást indít a társadalom minden tagja számára.

A Pécsi Tudományegyetem virtuális közösséget formáló nyári kampánya jól mutatja, hogy alkalmazkodva az új helyzethez, online formában is állandó kapcsolatot tart hallgatóival, hazai és külföldi partnereivel, öregdiákjaival, a diaszpórában élő honfitársainkkal.

Mint Zöld Egyetem, a PTE kiemelt célja a környezettudatos közlekedés népszerűsítése.

A kihívás nemzetközi szintű megjelenésében meghatározó szerepe van annak, hogy világszerte felhívja a figyelmet az egészséges életmód jelentőségére a sport által. 

A MOON BIKE projekt védnöke: Prof. Dr. Bódis József, felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár.

A projekthez a Facebookon keresztül lehet csatlakozni.

A tekerés szerelmesei kerékpáros applikáció segítségével a megtett távot screenshot kép formájában, üzenetben vagy bejegyzésként küldjék el a MoonBike2020 Facebook oldalára.

Amennyiben szobakerékpáron indultok a kihívásban, a kilométeróra kijelzőjének fényképét kell feltölteni.

A szervezők minden nap dokumentálják, összegezzik a megtett kilométereket és beszámolnak, hogy éppen merre "jár a csapat".

Csatlakozz Te is kihíváshoz, mely mind a hobbi kerékpározók, mind a profi versenyzők által megtett kilométereket várja.

Lehetőség van a Holdra szállásban egyénileg és csoportosan, akár hivatalos versenyeken teljesített távokkal is részt venni.

Támogatóik segítségével értékes ajándékokkal honorálják a szervezők a kiemelkedő teljesítményeket!

Az esetlegesen felmerülő kérdésekkel a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet keresni a szervezőket.