Hírek

Tisztelt Rektor Úr, Igazgató Úr és Elnök Úr, Tisztelt Dékán és Dékán helyettes Urak, Dékán helyettes Asszony; kedves Diáktársaim!

Idén engem ért a megtiszteltetés, hogy a díjazottak nevében köszönetet mondhassak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetésének, a Testnevelési Központ és az Egyetemi Hallgatói Képviselet munkatársainak kitartó munkájáért és támogatásáért ami nélkül ez az ösztöndíj program nem jöhetett volna létre.

Sportolóként külön örömöt jelent számomra, hogy olyan egyetemre járhatok, amely az új ismeretek és szakmai tudás elsajátítása mellett a testmozgásra is nagy hangsúlyt fektet.  A jól felszerelt Testnevelési Központ lehetőséget nyújt számtalan új sportág kipróbálására, így mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban illőt.  Változatos programokat biztosít karnyújtásnyira az egyébként is látogatott óráktól, így ösztönöve a diákokat a rendszeres edzésre.

Nekünk, akiknek a sport már többet jelent hobbinál, egy állandó küzdelem hogy zh-inkat, laborjainkat összehangoljuk edzéseinkkel, versenyeinkkel. Sokszor szinte lehetetlennek tűnik az a vállalkozás, hogy úgy osszuk be az időnket, hogy mind a sportban, mind a tanulásban a maximumot nyújtsuk. Ilyenkor minden erőnkre és kitartásunkra szükségünk van, de a félév és a versenyidőszak végén elégedetten tekinthetünk vissza az elmúlt hónapokra. Nagy segítséget jelent, hogy az egyetem elismeri a teljesítményünket és erőfeszítéseinket valamint támogatja a versenyeken való részvételünket. A minden évben ősszel átadott „Sportösztöndíj” és a tavaszi „Jó tanuló, jó sportoló” ösztöndíj, jelentős anyagi támogatást és motivációt nyújt egész évben.

Zárásként egy idézet Szent-Györgyi Alberttől:
„A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.”

Köszönöm a megtisztelő figyelmüket!