Hírek

A Red Bull jóvoltából idén is megrendezésre kerül a “Red Bull Neymar Jr’s Five” nevezetű kispályás focitorna, amit rendhagyó szabályrendszerrel hoztak létre. A játékot egy 15x25m-es pályán, 5 az 5 ellen, kiskapura játszák a csapatok, kapus nélkül – sőt még a kapu 2m-es előterében sem lehet labdába érni. Ha gólt lősz az ellenféltől ki kell állnia egy játékosnak. A játékidő 10 perc, vagy amíg el nem fogy egy csapat.

A 62 országban megrendezett bajnokság magyar selejtezőit március végén-április elején rendezték, összesen 6 helyszínen, ahol kb. 160 csapat indult. A kupán természetesen nem egyesületek, hanem baráti társaságok indulhattak, így egyesületünkhöz kötödően több csapat is elindult. Papp Richárd kapusunk szervezésében az “Avengers” nevű csapat a selejtezőjük egyenes kieséses szakaszában vérzett el. A “Zsírkréták” azonban egy másik játéknapon bejutott az április 22-i döntőbe, a csapatban pedig több jelenlegi- és volt BME játékos szerepelt: Andorka Kristóf, Dudás Dániel, Fábián Gábor, Fábián Máté, Kalocsay Károly, Rónaszéki Botond és Weimann Richárd alkották a csapatot. Mellettük a Villanyfényes Bajnokságban vitézkedő “Csak oda-vissza” csapata is bejutott az országos döntőbe.

A “Zsírkréták” rosszul kezdte a 21 csapatos döntő tornát, és rögtön az első mérkőzésen 3:0-ra kikaptak. Ezután viszont taktikát váltva, magabiztosan léptek túl a csoportkörön, két 5:0-s győzelemmel leküldve az ellenfél összes játékosát. A következő csoportkörben ismét az összes ellenfelüket “lenullázták”, így csoportelsőként épp a “Csak oda-vissza” csapatával ütközhettek meg a 4 közé jutásért. A szoros meccsen végül 3:0-ra nyert a “Zsírkréták”, az elődöntőbe érve pedig azzal az osztrák csapattal találkoztak, akit már egyszer megvertek – igaz, ez csak nekik sikerült addig az egész tornán. (Az elődöntő és a döntő közvetítése elérhető a Neymar Jr’s Five facebook oldalán: videó). A szoros elődöntőben egy átemeléses góllal 1:0-ra nyert csapatunk, így következhetett a döntő, egy szintén egyetemi alakulat elen. Az “Osztag” névre keresztelt csapat a támadást feladva, nagyon fegyelmezetten védekezett, és láthatóan az 1 az 1 elleni párharcra játszott (ez a büntetőpárbajt helyettesítette a tornán). Végül egy büntetőből szerzett góllal vezetést szerzett csapatunk, amit 2 gyors gól követett, így 3:0-ra nyertük a döntőt.

Ezzel a csapat kijutott brazíliai Neymar Jr. Akadémiára, ahol 62 ország csapata fog küzdeni a “Világbajnokság”-on! A döntőt július 21-én rendezik.

A döntőről a Nemzeti Sport Online is beszámolt:
http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/neymar-jrs-five-itt-a-magyar-gyoztes-ok-utaznak-braziliaba-2631517

 

Kép:  Kalocsay Károly

Forrás: bmefutsal.hu