Hírek

Fusd le magad a Vaddisznó Kupán!

Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (International Day of University Sport – IDUS) alkalmából idén a MEFS egy különleges sporteseményt szervez az egyetemisták részére. A Vaddisznó Kupa egy olyan akadályverseny, ami kaland, küzdelem, kihívás, melyhez a szakmai hátteret a Magyar OCR Szövetség adja.

Számos izgalmas versenyszám, akadály és sár, továbbá értékes nyeremények és persze kitűnő hangulat vár a versenyzőkre szeptember 25-én a Vaddisznó-kupán, amelynek a BHSE sporttelepe ad otthont. A versenyen nem a nevezők mennyiségére, hanem a verseny minőségére koncentráltunk. Egy technikás, komplex pályát kapnak a nevezők, rengeteg újdonsággal.

A rendezvény helyszínén, a Honvéd XIII. kerületi sporttelepén először 600 métert kell futniuk a résztvevőknek, majd az idei EFOTT-on igencsak népszerű lézerlövészetben kell jeleskedniük. Ezt követi a gránáthajítás, a OCR-akadálypálya és kúszás katonai háló alatt. Ha mindez nem lenne elég, a vállalkozó kedvűeknek zárásként makk után kell kutatniuk egy sáros árokban. Fontos tudni, a pályát úgy állítják össze a szervezők, hogy bárki végig tudjon menni rajta. A versenyre elsősorban saját testsúlyos edzéssel, valamint ujjaink erősítésével tudunk leghatékonyabban felkészülni. A cél, hogy minél többen kipróbálhassák magukat ebben a nemzetközi szinten is egyre dinamikusabban fejlődő sportágban.

Nevezési info: https://mefs.hu/vaddisznokupa/

Regisztráció: https://www.e-nevezes.hu/hu/entry/guest_entry/174

Nevezési díj tartalma:

  • chipes időmérés
  • frissítés
  • befutóérem a célban
  • póló
  • eredménylista
  • díjazás

 

Idén Győr adott otthon május utolsó hétvégéjén az Atlétika MEFOB-nak, amelyen 21 egyetem hallgatói versenyeztek az országos bajnoki címért.

A legtöbb indulót nevező intézmény a TE (20 fő) volt, az ELTE (17 fő) és DE (11) által követve. A BME és a PTE 10 főt, az NKE 9-et, BCE, SZE, SZTE pedig 5-5 főt nevezett. 

Pontszerző táblázat az intézmények között:

TE - 84 pont

ELTE - 79 pont

BME - 46 pont

A legjobb BME-s eredmények:

Név  Versenyszám Eredmény
Bottlik Judit 200 m női síkfutás 2.
Tóth Rebeka 400 m női gátfutás 1.
Bánhidi Eszter 10 km gyaloglás 1.
Kocsis Kata 800 m női síkfutás 3.
Renner Luca női magasugrás 1.
Czipó Marcell 200 m férfi síkfutás 2. 
Burger Donát 10 km gyaloglás 3.

 

A teljes lista megtekinthető a MEFS oldalán.

Gratulálunk a helyzetteknek és a résztvevőknek! Hajrá BME!

Idén (is) irány a HOLD! Május 15-től bringázz bárhol a világon, tegyünk meg együtt minimum 384.400 kilométert! Egészség, közösség, környezetvédelem!

A „MOON BIKE” címmel futó kihívás lényege, hogy együtt, közösen biciklivel jussunk el a Holdra, azaz bárhol a világon tegyünk meg összesen 384 400 km-t.
2020-ban ezt 2 hónap alatt sikerült teljesíteni, a kihívás 80 napja alatt pedig összesen 937 531,72km-t tettek meg a résztvevők
A csapat 2021-ben ezeket a rekordokat szeretné felülmúlni.

Bármilyen módon részt vehetsz, elég hozzá egy "sima" kerékpár, akár szobabiciklivel is tekerhetsz! ;) 

További részleteket találsz a PTE Moonbike Facebook-oldalán és a hivatalos weboldalon.

Kedves Hallgatók!

Kérjük, hogy a testnevelés tantárgy keretein belüli teljesítéseket legkésőbb 2021. május 14-én 17:00 óráig küldjék el az oktatóknak.

A pótlási hét időszaka: 2021. május 17-21.

Pótolni legfeljebb két alkalmat lehet, két különböző napon.

Azok a hallgatók pótolhatnak, akik 2021. május 14. 17:00 óráig 8 illetve 9 alkalmat abszolváltak, és levelüket el is küldték oktatóiknak.
Hiány esetén elsőként "Megtagadva" bejegyzés kerül a Neptunba, amit a kellő számú, időben elvégzett pótlás után módosítunk.

Kedves Hallgatók!
 
A testnevelési tantárgy tavaszi félévének (2020/21/2) aláírása megszerzése érdekében, aki még egyetlen alkalommal sem küldött teljesített képernyőfotót, kérjük minél hamarabb kezdje el a sportolási aktivitást, mivel legfeljebb heti 1 alkalom kerül elfogadásra!
Kellemes időtöltést, jó sportolást kívánunk!
Üdvözlettel: Testnevelési Központ
 

Tisztelt Hallgatók!
 
A 2020/21-es tanév második félévében a járványhelyzet miatt a testnevelési kurzusok követelményei megváltoznak!
 
 
 
A. Szinkron órák: költséghozzájárulás 6000,-Ft/ szemeszter 
 
Neptun kurzusok és oktatók:
  • Gerinctréning: 3, 15, 21 Hellner Szelina
  • Jóga: 1, 7, 13, 19, 25 Székesvári Melinda
  • Funkcionális edzés: 9 Halla Ildikó
 
B. Aszinkron órák: költségtérítés-mentes
 
Futás, gyalogtúra, kerékpározás teljesítése, bárhol az egész ország területén.
Követelménye: a félév folyamán futás 50 km vagy gyalogtúra 100 km vagy kerékpártúra 200 km.
Teljesítés módja:
Egyénileg - telefonos GPS-es teljesítéssel
1 alkalom távja: futással 5 km, gyalogtúrával 10 km vagy kerékpárral 20 km
A félév során: futás 50 km – bontásban 10 x 5 km, gyalogtúra 100 km - bontásban 10 x 10 km, vagy kerékpártúra 200 km - bontásban 10 x 20 km. –
A teljesítés kötelező ütemezése: heti 1 alkalom!
 
Igazolási mód: a Neptun-ban megadott oktató e-mail címére a képernyőfotók és eredmények azonnali elküldésével, valamint visszaigazolásával elismert a teljesítés.
Javasoljuk az ingyenes Természetjáró applikáció használatát!
 
Az itt megadott sportolási lehetőségeket a Neptunban kell felvenni. A teljes-, ill. orvosi felmentés is leadható online a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
A nyomtatványok elérhetők: https://testneveles.bme.hu/oktatas/nyomtatvanyok 
A részleges felmentés a pandémiára való tekintettel jelenleg nem teljesíthető.

Megjelent a 30. UniSport, amit itt olvashatsz el: klikk ide!

⚡️ "Soha nem az eredményesség vezérelt, hanem az, hogy élvezzem amit csinálok" - interjú Bence Balázs lovastornásszal, a Szent István Egyetem - SZIE egykori hallgatójával 🐴🤸‍♂️
⚡️ Az egyik legnépszerűbb szabadidősport tevékenység hazánkban a sporthorgászat. Íme minden amit tudnod kell, mielőtt kipróbálnád! 🐟🚣🏼
⚡️ "Szeretnénk elérni, hogy minél több hallgató sportoljon és ebben örömét is lelje." - Vladár Csabával, a Budapesti Corvinus EgyetemSportközpontjának vezetőjével beszélgettünk 🎤🤗
⚡️ 10 edzésforma, amik garantáltan falják a kalóriákat! 💪🔥
⚡️ Télen is figyelj oda a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására, hiszen a dehitratációnak ebben az időszakban is lehetnek veszélyei! ❄️🧃
 

A 2021 nyarára halasztott felnőtt férfi Európa-bajnokság mellett az U21-es kontinenstorna, amelyet szintén hazánkban rendeznek, remek lehetőséget kínál az érdeklődőknek, hogy bepillantást nyerjenek egy európai szintű sportesemény szervezésébe. 

280 önkéntes segíti majd a magyar és szlovén közös rendezésű Európa-bajnokság lebonyolítását. A jelentkezés az év végéig tart és az érdeklődők számtalan izgalmas feladatkör közül választhatnak.

Jelentkezz a csapatba, ha
– 2021. március 1-ig már betöltöd a 18. életévedet,
– legalább minimális társalgási szinten beszélsz angolul,
– az általad kiválasztott városban, legalább mérkőzésnapokon szerepet tudsz vállalni
és részt tudsz venni az eseményt megelőző képzésen.

További részletek és regisztráció az MLSZ U21 Önkéntes program és az UEFA jelentkezési oldalán.